email_icon
Historia

Booksgarage.com uppstod till största delen under hösten 2002. Vissa delar följde med från tidigare sidor som var spridda över olika adresser på passagen.se och blev här samlade under samma tak i.o.m. flytten till en gemensam serverplats. Totalt bestod siten av ca. 95 enskilda sidor  och enligt webhotellets statistik så var antalet unika besökare i genomsnitt strax under 1000/mån. och antalet sidvisningar strax över 3300/mån. Alltihop räknat över de sista 8 åren som siten fanns.

books garage sida
seven hmb sida

Den största enskilda delen av siten var “Seven HMB delen”  som var någon form av byggdagbok över de tre åren mellan sommaren -02 och våren -05 då jag byggde en replica av Lotus Super Seven.

Siten plockades ner i juli 2014 efter att inte ha blivit uppdaterad på 6år. Men det var inte så populärt, skulle det visa sej då mailen snabbt började strömma in. En kille som mailade använde t.o.m. min site som “manual” eller någon form av “facit” för hur man ska gå till väga!!  Djärvt tycker jag personligen med tanke på att vi aldrig ens träffats....

På en annan del av min site så presenterades diverse motorrelaterade funderingar blandat med information om kamaxlar insprut och olika tips.

En populär sak som orsakade en hel del mail var beskrivningen på hur man byggde om ett APC system från SAAB till att bli fristående system och styra laddtryck i förhållande till spikningstendenser på någon annan valfri bil. Det är ingen konstig funktion idag, men det var en efterlängtad och kostnadseffektiv lösning på spikningsproblem runt millenieskiftet.  Det var en sektion som av just det skälet följde med från en av mina tidiga passagensidor.

Det förekom under några år även försäljning av hemgjorda justerbara kamdrev, dumpventiler, wastegates mm.

webhistoria

HMB’S VW sida

thumb hmbsvwsida2 thumb hmbsvwsida3 thumb hmbsvwsida4
thumb hmbsvwsida1 thumb hmbsvwsida5 thumb hmbsvwsida6
thumb hmbsvwsida10
thumb hmbsvwsida8 thumb hmbsvwsida9
thumb hmbsvwsida7 thumb hmbsvwsida11 thumb hmbsvwsida12

HMB’s VW SIDA fanns under åren -98 till -01 och jag hade totalt ca 60,000 besök på siten vilket inte var speciellt dåligt med tanke de på förutsättningarna som fanns på den tiden.

Sidan var faktiskt med i expressens IT bilaga lördag 3 oktober 1998, i gott sällskap med t.ex. Disney och Hobbex. Men på den tiden HMB’S VW SIDA enbart bestående av “handknackad” HTML kod och skapad i “wordpad” ......Allt var nog inte bättre förr ändå.....

Sidan har ju legat nere länge nu, och direkt efter att jag plockade ner den så fick jag mycket mail med frågor om varför den försvann. Tyvärr så hade intresset för att driva en VW sida svalnat, och jag sålde min sista VW ganska långt innan sidan togs ner. Det är ändå en hel del arbete med att hålla en sida uppe, iallafall om den ska vara lite informationsrik, hållas uppdaterad och inte bara vara en “rip off” av någon annans sida. men lite VW känslor har jag kvar ännu i skrivande stund, och jag skulle inte bli förvånad om jag köper en gammal VW igen...

Men den gamla VW sidan kommer troligtvis aldrig upp igen!

Helt enkelt beroende på att den backup jag hade försvann någonstans på vägen mellan 2001 och nutid. Ärligt talat vet jag varken hur eller när den försvann, men borta är den iallafall i dagsläget.

thumb hmbsvwsida14 thumb hmbsvwsida15
thumb hmbsvwsida16
thumb hmbsvwsida18
thumb hmbsvwsida13 thumb hmbsvwsida17
hmbsvwsida_expressen_3okt_1998
thumb hmbsvwsida19 thumb hmbsvwsida24
thumb hmbsvwsida25
thumb hmbsvwsida29
thumb hmbsvwsida26
thumb hmbsvwsida28
thumb hmbsvwsida22
thumb hmbsvwsida27
thumb hmbsvwsida20
thumb hmbsvwsida21
thumb hmbsvwsida23
thumb hmbsvwsida8
database